.Посетете основния ми блог РЕКИ.БГ

петък, 20 април 2018 г.

Световен Ден на Мигриращите риби 21.04.2018г.

Дойде времето да отпразнуваме Световния ден на мигриращите риби / World Fish Migration Day #worldfishmigrationday.

Днес е денят, в който всички ние работим заедно, за да свържем рибите, реките и хората!

Тaзи година мотото на събитието e: Да съхраним реките, за да има повече ЩАСТЛИВИ РИБИ / "Let's open up rivers for more HAPPY FISH"#happyfish

Включете се в една от най-мащабните акции в света, чиято цел е да заостри внимание на обществото върху проблемите на реките, като се дава акцент на може би най-големите унищожители на една дива река и нейните обитатели - напречните прегради. Тази година събитието ще се отбележи в световен мащаб с над 1000 организирани акции. Така че е време и Вие да покажете своята съпричастност по проблемите на нашите реки.

От Сдружение "Балканка" гр.София, ще се включим в кампанията за трета поред година, като този път избрахме да почистим от битови отпадъци река Ботуня при град Вършец. Продължаваме с последователната ни политика да насочим вниманието към реките със специален режим на риболов в България, а именно реки, в които е забранено задържането на екземпляри от местната балканска пъстърва. Целта е да се заостри вниманието върху два основни проблема - незаконния риболов и замърсяването с битови отпадъци на речните корита. Желанието ни е в акциите ни да бъдат въвличани и повече местни жители, защото основната отговорност за опазването на една река е тяхна.
През миналата година с помощта на всички доброволци бяха събрани над 500 чувала боклук от реките Ерма, Бяла, Чая и Бели Вит. Благодарим им. Ще се радваме да се видим и на акциите през тази година.

Събираме се в гр. Вършец, при моста зад ресторант Митницата, като за доброволците е обявен час 9:30.
Акцията ще включва почистване с доброволците и поставяне на информационни табели за специалния режим на риболов по река Ботуня и табели с призив да се пази чистота.
Община Вършец ще ни съдейства с извозването на боклука.

Повече информация за акцията на нашата facebook страница:
https://www.facebook.com/events/2068636003349876/ ,

както и на страницата на World Fish Migration Day: https://www.worldfishmigrationday.com/




Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ