.Посетете основния ми блог РЕКИ.БГ

четвъртък, 12 юли 2018 г.

Покана от сдружение Балканка за съвместни действия и доклад за действия на БДИБР

 

В изпълнение на програмата на Сдружение Балканка за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме  на структурите на МОСВ и БД и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички държавни органи, имам удоволствието да Ви поздравя за Деня на река Дунав, който се пада в петък, 29.06.2018г.

 

Във връзка с отбелязването на този ден, Ви уведомявам, че на 29 юни, петък, ще се проведе честване на реката.


На второ място Ви информирам, че днес дадохме показания в рамките на досъдебното производство на Окръжна прокуратура Пазарджик във връзка с унищожението на ЗЗ Яденица. Не можем да споделим засега какво сме представили, поради тайната на разследването. Това, за което можем да настояваме, е Инспекторатът на МОСВ да проведе разследване на действията на БДИБР след нашия сигнал на Зеления телефон на БДИБР от края на ноември 2017г. Например - какво е установил контролният орган след нашия сигнал и какво не е установил, за какво е написал акт и за какво не е написал? Можем само да заявим, че от БДИБР не са изпълнили задълженията си в тежко нарушение на ЗВ. А какво е трябвало да установят, можете да видите отново, ако проследите предаването по БНТ от следния линк:

http://news.bnt.bg/bg/a/sech-kray-belovo-szdava-opasnost-ot-navodnenie

 

Просто виждате какво е показано в предаването и проверявате за какво са написали констативен протокол и акт от БДИБР и готово. Надяваме се Инспекторатът да извърши проверка по случая.

 

Мога да споделя и че, обхванати от справедливо възмущение, ние предложихме на правоохранителните органи да арестуват БДИБР, обаче те изразиха колебание, защото нямало да има кой да пише планове и програми, и ние се отказахме от нашата иначе никак нелоша идея.

 

Предварително благодарим за разбирането и съдействието. Надяваме се да дойдете на Деня на река Дунав.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ