.Посетете основния ми блог РЕКИ.БГ

събота, 21 септември 2019 г.

Кратък Целеви Сигнал на сдружение Балканка до БДИБР и специално до Ивелина Василева.

В изпълнение на програмата на Сдружение Балканка за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме  на структурите на МОСВ и БД и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, копането на речна баластра и т.н., и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, което вече е неизбежно:

 

Представям на Вашето внимание следния сигнал относно поредното беззаконие по река Въча.

 

Някой от любимите Ви горди, национално отговорни инвеститори е преградил реката с незаконен каменно-насипен бент в Защитена зона Река Въча-Тракия под зоркия взор на БДИБР. Можете да се убедите в това от следното видео:

https://www.facebook.com/951318001567265/videos/504008556811148/

 

Координатите на новия бент са:

42.073829, 24.500344 

 

Мястото е където зауства Устинско дере в р. Въча. Стига се от с. Устина при Вила Устина, покрай селскостопанския двор на селото
и право на надолу по Устинско дере към р. Въча

 

Просто не можем да не го коментираме това нещо!

То се дължи на абсолютното беззаконие, което въведе доктор Димов в МОСВ, всички БД и РИОСВ, откакто имахме нещастната участ да стане министър.

Абсолютно всеки "инвеститор" си прави каквото си иска абсолютно навсякъде!

 

Едновременно с това, например, БДДР се продължава целенасочено да се подиграва буквално със законите и собствените си ПУРБ и ПУРН, извивайки и усуквайки значението на думите в българския език до абсурдни нива, подиграва се и с нашите усилия, сякаш нарочно и за удоволствие.

 

БДЗБР от своя страна, като отиде най-после на проверка по Дивлянска и установи сечта на елши, тоест на приоритетно местообитание в ЗЗ Земен, информира Областния управител на Перник, че сякаш и там всичко било наред!

И понеже най-безгрижно се отнасяте към непрекъснато показваните от нас и от други риболовни сдружения проблеми, Ви информирам официално, че както я карате, някой ден в язовир Пчелина хората, които все още се къпят в него, ще започнат да се самоепилират автоматично!  А там се мотаят и деца около язовира, ако не Ви е известно...

 

Що се отнася до конкретния проблем с тоя нов незаконен бент, той се поражда от чувството на абсолютна безнаказаност у "инвеститорите", което всички Вие безогледно поощрявате непрекъснато!

Тоест, вината не е толкова и само на БДИБР, защото Рибата Се Е Вмирисала Откъм Главата и вече смърди, та се не трае!

 

Ето защо се обръщаме към г-жа Ивелина Василева със следната молба:

 

Уважаема госпожо Василева,

Както знаете, нашите отношения през годините са имали своите приливи и отливи и вече разбираме какво сме загубили /въпреки че винаги сме защитавали справедливи каузи с променлив успех/, ОБАЧЕ това, което се случва в структурите на МОСВ напоследък, Не Може Да Продължава Повече!

 

Сменете Го тоя министър най-после, иначе ще вложим целия си авторитет в риболовните среди и ще направим на нищо остътъците от авторитет на подкрепящите Го партии! Такова тежко недоразумение никога досега не е киснало начело на МОСВ!

На всичко отгоре, в целите, за които беше назначен и беше поел "ангажименти", Тоя не постигна нищо повече от едно Голямо Нищо, защото е абсурдно некомпетентен. Вследствие на това, рейтингът на структурите на МОСВ е минус 20 по десетобалната система и абсолютно не ни е ясно какъв стимул имат свестните служители за да вършат каквото и да било! Има се предвид тези свестни служители, които Той все още не е уволнил, защото бая народ даде фира, а останалите вече не смеят да гъкнат.

Е, най-стария стимул сигурно го имат началниците, то си личи по действията, особено на БДДР!

 

Надяваме се по тоя доклад БДИБР да отиде и да хване престъпника!

 

Този доклад е извънреден, поради извънредни обстоятелства.

Предстои много интересен доклад за проверката на БДЗБР по Дивлянска, включително и сигнал пак до прокуратурата за съучастие на БДЗБР и РИОСВ Перник в престъпление по 278в от НК, за Розов Кладенец, за  лингвистичните мъки на БДДР и т.н. Ще Ви бъде представен в следващите дни.

 

Предварително благодаря за разбирането и съдействието на всички!

 

С попресъхнало уважение,

Сдружение Балканка, гр.София

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ